Avrupa Birliği Projemiz " Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşçılıkta"
AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZ KABUL EDİLDİ
Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans ) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Mesleki Eğitimi Öğrenici Hareketliliği türünde hazırladığımız 2018-1-TR-KA102-052682 numaralı "Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşçılıkta" isimli projemiz kabul edilmiştir.
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanımızdan seçilecek 24 öğrencimiz, İspanya ve Romanya´daki ev sahibi ortaklarımızın organize edeceği staj faaliyetlerinde, uluslararası soslu et yemeklerinin yapılması üzerine uygulama çalışmaları yapacaklardır. Projemiz, katılımcılarımızın AB standartlarında mesleki bilgi, beceri ve yeterlikler elde ederek iş piyasasındaki istihdam olanaklarını arttırmayı ve istihdam edilen öğrenci oranımızı yükseltmeyi hedeflemektedir.
Katılımcılarımızın yabancı dil becerilerinin gelişmesi ve dil öğreniminin önemini kavramaları ikinci önemli hedefimizdir. Bunun yanı sıra sosyo-ekonomik seviyesi düşük olan öğrencilerimizin sosyal uyum becerilerinin arttırılması, kişisel gelişim göstermeleri, Avrupalılık ve aktif vatandaşlık bilinci edinmeleri, hayat boyu öğrenme anlayışını kavramaları, yenilikçilik ve yaratıcılık özelliklerini geliştirmeleri, kültürel seviyelerini arttırmaları ve kültürel hoşgörü sahibi olmaları hedeflenmektedir.
YÖNETİM EKİBİ
Ulusal Ajans tarafından kabul edilen " Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşçılıkta" isimli projemizin Yönetim Ekibi oluşturulmuştur.
Yönetim Ekibimizde;
Okul Müdürümüz Münire ACAR Yönetim Ekibi Başkanlığı´nı yürütmektedir.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Emine VURGUN,
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ertan BULAN,
Bilişim Teknolojisi Öğretmeni Serkan DURUSOY,
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Burcu BÜYÜKKAL ve
İngilizce Öğretmeni Sevda KAYA´da yönetim ekibimizde üye olarak yer almaktadırlar.
" Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşçılıkta" isimli Avrupa Birliği Projesinin oluşturulan yönetim ekibi ile 05.11.2018 tarihinde saat: 12.00´da tarihinde toplanılmıştır. Yapılan toplantıda proje kapsamında İspanya ve Romanya'ya gidecek 24 asil 8 yedek öğrencinin seçilmesinde ölçüt alınacak kriterler aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
1.Genel ders başarısı (10p)
2.İngilizce dil yeterliliği, bilgi ve beceri seviyesi(20p)
3.Ders el becerisi ( Erken Çocukluk Programı, Oyun Oyuncak)(30p)
4.Girişimci ruh (Sosyal aktivite ve etkinlikler)(10p)
5.Kendini ifade edebilme becerisi(10p)
6.Sınıf başarısı, sosyal aktivite ve kültürel aktiviteler(10p)
7.Okul içi ve dışı davranış durumları.(10p)
YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİMİZ
1- AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZİN PANOSU OLUŞTURULDU
Okulumuzda " Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşçılıkta" isimli Avrupa Birliği projemizi öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine tanıtmak amacıyla; proje panolarımız yiyecek içecek öğretmenimiz emine vurgun tarafından hazırlanarak okul katlarına asılmıştır.
2 - AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZİ YEREL HALKA TANITMA
Okulumuz ilçemizde düzenlenen " ERASMUS+ PROJELERİ TANITIM GÜNÜ" programına katılmış olup, 11 Haziran 2019 günü Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde stand açarak projemizi yerel halka tanıtılmıştır.
Projemizi Tanıtmak için kullandığımız broşürümüzün sayfaları:
3 - YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN ÖĞRENCİLERİNE PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
5 KASIM 2018 Pazartesi günü saat 13:00´ da Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerine yönelik "Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşcılıkta" Avrupa Birliği Projesi tanıtımı, projenin amacı, katılımcı ülkeler, projemize öğrenci seçme kriterleri, İngilizce dil yeterlilik sınavı, başvuru formları gibi önemli konular üzerine proje tanıtım toplantıları yapıldı.
4 -PROJEMİZİN FACEBOOK, İNSTAGRAM VE YOUTUBE HESAPLARI OLUŞTURULDU.
https://www.instagram.com/kucukkoymtalavrupabirligiproje/
https://www.youtube.com/channel/UCmI1MVZIQI_ggGfpDop4Ipg
Gerçekleşecek olan tüm faaliyet ve duyuruların buralardan da paylaşılması planlandı.
5-İNGİLİZCE DİL YETERLİLİK SINAVI YAPILDI
Projemizin katılımcı seçim kriterleri arasında yer alan İngilizce dil yeterliliği bilgi ve beceri seviyesinin belirlenebilmesi için okul panolarında ve proje panosunda daha önceden duyurulan 26.11.2018 tarihinde dilekçe ile idareye başvuru yapan öğrencilerimize mülakat şeklinde İngilizce Dil Yeterlilik sınavı yapılmıştır. Okulumuz İngilizce öğretmenleri Sevda KAYA ve Rukiye KARAKUŞ'dan oluşan komisyon üyelerinin hazırladığı İngilizce Yeterlilik Sınavına 82 öğrenci katılımcı olmak için başvuru yapmış 50 öğrenci sınava katılmıştır.
6-KATILIMCI ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Projemize katılımcı olmak için başvuru yapan öğrencilerimiz, oluşturduğumuz seçim komisyonu tarafından değerlendirilmiştir. Seçim komisyonumuz 27.11.2018 tarihinde saat 09:00´te Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı atölyesinde toplanmıştır. Toplantıda Proje Yönetim Ekibinden oluşan Seçim Komisyonunun hazır bulunduğu görülmüştür. Başvuru yapan öğrencilerden seçim komisyonunca belirlenen; genel ders başarısı, İngilizce dil yeterliliği ile bilgi ve beceri seviyesi, atolye derslerinin başarısı ,girişimci ruh, kendini ifade edebilme becerisi, sınıf başarısı, sosyal ve kültürel aktiviteler, okul içi ve dışı davranış durumları göz önünde bulundurularak 24 asil ve 8 yedek olmak üzere toplam 32 katılımcı belirlenmiştir.
https://www.instagram.com/p/BqsUYspnYy7/
7- KATILIMCI ÖĞRETMENLERİN SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Katılımcı öğretmenlerin seçimi ve öğrencilerin alan dersleri mesleki eğitim becerileri için yetiştirilmesi amacıyla Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmenleri ile toplantı yapıldı.Projemize katılımcı olmak isteyen öğretmenlerin dilekçeleri alındı.Öğrencilere yönelik yürütülecek mesleki çalışmaların planlaması yapıldı.
8-KATILIMCI ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Uluslararası Soslu Et Yemekleri Küçükköy Aşçılıkta" KA102 Erasmus+ projesi kapsamında; yurtdışında staj yapacak öğrencilerimizin velilerine, öğretmenimiz Ertan Bulan tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında; Proje hakkında bilgi,öğrencilerimizin izin işlemleri, pasaport işlemleri, konaklama ve beslenme olanakları, seyahat işlemleri, staj programı, sertifikalandırma, katılımcı idare ve öğretmenlerin tanıtımı, gidilecek ülkeler hakkında bilgi, öğrenci ile irtibat ve iletişim olanakları, yolculuk sırasında yanında bulundurması gerekenler , taahhütname ve sözleşmeler ile diğer faaliyetlerle ilgili katılımcı öğrenci velilerine detaylı bilgiler verildi.
9.ÖĞRENCİLERİMİZE İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Okulumuz İngilizce öğretmeni Rukiye Karakuş tarafından projede yer alan tüm öğrencilerimize İngilizce hazırlık eğitimi verildi.
10.ÖĞRENCİLERİMİZE MESLEKİ HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmenlerince projede yer alan tüm öğrencilere mesleki hazırlık eğitimi verildi.
11.ÖĞRENCİLERİMİZİN PASAPORT BAŞVURULARINI GERÇEKLEŞTİRDİK
Romanya hareketliliği grubundaki öğrencilerimizin pasaport başvuruları için İstanbul Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ndeydik.
12-YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN SOSLU ET YEMEKLERNİ PİŞİRME TEKNİKLERİ İLE İLGİLİ EĞİTİMLER VERİLDİ
13-PROJE ÖĞRENCİLERİMİZİN OKULUMUZ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ATOLYESİNDEKİ UYGULAMA ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER
14-ROMANYA HAREKETLİLİĞİ ÖNCESİ PROJE ÖĞRENCİLERİMİZLE OKULUMUZA VEDA FOTOĞRAFLARIMIZ
15-ROMANYA HAREKETLİLİK FAALİYETLERİMİZ
2018-1-TR01-KA102-052682-3347-24474 numaralı projemiz kapsamında; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı'ndan seçilen 12 öğrencimiz ; Romanya'da ki Golden Tulip Times ve Marshal Garden Hotel'inin organize ettiği staj faaliyetlerinde, uluslararası soslu et yemeklerinin yapılması üzerine uygulama çalışmalarını 17 Şubat-2 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdir.
16-ROMANYA'DAKİ HAFTASONU KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ
17-İSPANYA HAREKETLİLİK FAALİYETLERİMİZ
2018-1-TR01-KA102-052682-3347-24474 numaralı projemiz kapsamında; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı'ndan seçilen 12 öğrencimiz; İspanya'da Cooking Malaga ve Escuela de Hosteleria Costa del Sol işletmelerinin organize ettiği staj faaliyetlerinde, uluslararası soslu et yemeklerinin yapılması üzerine uygulama çalışmalarını 5 Mayıs-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdir.
https://www.youtube.com/watch?v=7c1CrZJFvNs
https://www.youtube.com/watch?v=eQkPCvcv07U
18-İSPANYA'DAKİ HAFTASONU KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ
19- 9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ULUSLARARASI SOSLU ET YEMEKLERİ KÜÇÜKKÖY AŞÇILIKTA FAALİYETLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI
Romanya ve İspanya dönüşü projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz deneyimlerini 9. Sınıf öğrencilerimizle paylaştılar.
20-ROMANYA VE İSPANYA DÖNÜŞÜ PROTOKOL ZİYARETLERİMİZ
Romanya ve İspanya dönüşü Sayın Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin USTA'yı ziyaret ettik.